vissza a főoldalra *

Hova lett az oktatási voucher?

From: Fáy Árpád [mailto:arpad.fay@gmail.com]
Sent: Saturday, December 15, 2012 8:49 PM
To: 'viktor.orban@parlament.hu'; 'kover.laszlo@parlament.hu'; 'rozsa.hoffmann@parlament.hu'
Subject:

Tisztelt Politikusok!

Tisztelt Hoffmann Rózsa államtitkár asszony!

ˇ         Hova lett a felsőoktatásban a 22 éve voucher rendszernek nevezett, a hallgatóknak juttatott, a hallgatók által az egyetemeknek leadható fejpénz, ezáltal az egyetem üzemi érdekeltségét a hallgató társadalmi támogatottságával eszményien össze kapcsoló finanszírozás? Kívülről úgy néz ki, hogy erózió a voucherhez képest a jelenlegi tanácstalanság.

ˇ         És hova lett a közoktatásban a szülők érdekazonos és szakmailag felkészült képviselete? Micsoda káoszba csúszik az oktatás a szülők felé megadott bizalom, gyerekükért viselt felelősségüket elismerő reális kapcsolat nélkül?

ˇ         Hova lett a törekvés, hogy minden korábbinál magasabb színvonalú, a szülői felelősséget elfogadó, a pedagógus szakmai és emberi helytállásra építő, a közösségi hátteret megbecsülő, a gyerek személyiségét tisztelő, a gyerekért munkálkodó oktatásra?

ˇ         Hova lett a reménység, hogy az oktatás a kulcsa a jövőnek, a ráépült másodlagos, sokadlagos, idegen érdekektől megvédett gyerekközpontúsággal, tanuló-központúsággal?

üdvözlettel

Fáy Árpád

-------------------------------

(A korábbi e-mail címem "fay@tvnetwork.hu" és a fay@ngo.hu azóta megszűnt szerverhez tartozott)


 Vissza az oldal tetejére