vissza a főoldalra * Vissza Százak Tanácsa előlaphoz

Februári emlékeztető - és márciusi előzetes

 

A Százak Tanácsa 2007 február elsején 14 és17 óra között a Várban rendezett 100. találkozójáról.

Megemlékeztünk halottainkról –ugyanebben az órában búcsúztatták Farkasréten kitűnő és szeretett barátunkat Beke György író-szerkesztőt – Köszönjük Kocsis Istvánnak, Andrasofszky Barnának, Bakos Istvánnak hogy képviseltek bennünket is.

A meghívóban jelzett program szerint Császár Angela és Fekete Gyula köszöntői után – összefoglalva az elmúlt évtized legfontosabb közügyeiről folytatott beszélgetéseinket - Kellermayer Miklós, Albert Gábor, Duray Miklós és Ángyán József beszéltek. Az ülést vezető Bárdi László soros elnök köszöntötte megjelent új tagjainkat.

Többen fejtették ki elképzeléseiket a mai magyar közélet aktuális kérdéseiről, tagjaink közül szóltak: Jobbágyi Gábor, Vígh Károly, Kubik Anna, Gedai István, Báthory Katalin, Somodi István. Tolmácsoltuk a Köztársasági Elnök Úr köszöntését, levélben köszöntjük Püski Sándort születésnapján, s köszöntöttük távollétében Grosics Gyulát és Csoóri Sándort, valamint a szintén februári születésű Fekete Gyulát.

Március elsején (csütörtökön 14 30 órakor) Kondor Katalin fogalmazza meg véleményét a sajtó mai helyzetéről, március 9.-én a TF esték keretében Schulek Ágoston mutatja be a Százak Tanácsát. Áprilisban tartjuk egyesületi közgyűlésünket – erre az alkalomra elkészül a SZT saját honlapja (bár ezúttal is hangsúlyozzuk: a www.alkotmany.ngo.hu vendégoldalán megtalálható minden dokumentumunk!) Ez időre kiderül: volt-e értelme „pártoló tagok” (szervezetek, egyesületek) szervezésének, fogadásának, s a közgyűlés jóváhagyja (vagy elveti) a részükre javasolt 1000 ft / év pártoló tagsági díjat. Eddigre kérjük mindenkitől a tagsági díjak rendezését.

Kiadott tanulmányköteteink korlátozott számban a Püski és Litea könyvesboltokban és találkozóinkon a Várban megvásárolhatók.

Jelen találkozóra adta ki a Balaton Akadémia néhány példányban (BA könyvek 65. kötet) a Százak Tanácsa első évtizedéből félszáz nyilatkozatunkat a rendezvényekről készült száz fotóval. (Csak a Várban rendezvényeinken vásárolható a könyv!) A köztársasági elnök urat ismét meghívjuk.

Találkozóink a Várban tavasszal: márc. 1, ápr.5, máj. 3, jún.7.

Mindnyájatokat barátsággal köszönt

.

Szijártó István ügyvivő Bp.2007.február

 Vissza az oldal tetejére