vissza a főoldalra *

Az egyház fogalma nem a gaz jussa

From: Fáy Árpád [mailto:arpad.fay@gmail.com]
Sent: Saturday, December 01, 2012 10:10 AM
To: 'viktor.orban@parlament.hu'
Subject: az egyházakról szóló sarkalatos törvény korrigálandó szóhasználatáról

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Gondolom ismeri hírből a most indult Hit Gyülekezete – Jobbik pert, amelynek első tárgyalásáról szól az alábbi videó.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=HP-_z53rYS8

Ennél világosabb bizonyíték el sem képzelhető, hogy az egyházakról szóló sarkalatos törvény szóhasználatának kialakítása a legteljesebb visszaélés volt eleve vagy enyhébb esetben katasztrofális tévedés volt már születése pillanatában (amiről akkoriban írtam a törvény előterjesztőinek, akik állítólag teológiai végzettségűek, de ezzel együtt azt válaszolták, hogy a jogi szóhasználatnak nincsen köze a vallási értelmezéshez – ami „megfontolatlan válasz volt”, valljuk meg őszintén, ha tucatnyi diplomás képviselő is áll ki mellette vagy akár egy egész parlament kezdetben, később pedig a magyar jogrendszer, bírói kar).

Azonnal kezdeményezni kell az egyházakról szóló sarkalatos törvényben az egyház szó korrigálását abban a tekintetben, hogy egyházat csak Krisztus alapított. Azon kívül lehetnek egyéb vallások, mozgalmak.

Ha nem lesz módosulás, az a legsötétebb szofisztikai diktatúrát jelenti. Onnantól kezdve minden szó kifordítható jelentéséből, onnantól kezdve az emberi beszéd, kommunikáció szerepét átveszi a trükkös önkény, erőszak.

Függetlenül attól, hogy ki hogyan tudja levezetni az alapvető keresztény értékrend hiányát a Hit gyülekezet tételeiben és működésében.

Amint látható, az egyház szó jelentését ez a szekta (ami nem értem miért bántó kifejezés) máris kiforgatta és látványos propaganda (megtévesztő propaganda) eszközként kívánja felhasználni állami segédlettel.

Eddig sem értettem, hogy miként asszisztálhattak az előkészületekhez az egyházakról szóló sarkalatos törvény állítólag teológiai végzettségű előterjesztői, a református és katolikus egyházak vezetői, a KDNP, a FIDESZ és az egész magyar parlament.

Visszakozzanak, módosítsanak, nehogy a devizahiteles banki visszaélésekhez hasonlatosan, az első pillanattól előre látható katasztrofális következményeket élhessünk meg.

üdvözlettel

Fáy Árpád

-------------------------------

(A korábbi e-mail címem "fay@tvnetwork.hu" és a fay@ngo.hu azóta megszűnt szerverhez tartozott)


 Vissza az oldal tetejére