vissza a főoldalra * Vissza államfőválasztás előlaphoz

 

 Sólyom László köztársasági elnökké választása morális értelemben semmis

 

A magyarországi parlamenti jobboldal és értelmisége megszűnt igazodási pont lenni

 

A magyar értelmiség és a politikai osztály az országot félrevezetve, a globális tőke érdekei szerint elcsalta a rendszerváltoztatást. A sajtóra támaszkodva politikai vakságba kerget, szervilissé tesz és támadja a társadalom immunrendszerét.

 

Megtagadta a magyar szakralitást; eladta a földet, a parasztot, a falut. Elsilányította a magyar nyelvet. Zsíros morzsákért cserében hagyta ellopni az állami vagyont, és zsigereli a társadalmat.

 

Az Országgyűlés az elmúlt egy évben kétharmaddal verte be a beteg Európai Unióba az országot, kétharmaddal zavarta szét a hadsereget és május 30-án kétharmaddal tagadta meg a magyar állampolgárságot a kárpát-medencei magyaroktól.

 

Az értelmiség és a politikai osztály az elmúlt tizenöt évben, vörösben, kékben és piros-fehér-zöldben elárulta és eladta Magyarországot. A társadalom mégis eszmélni látszott, és az Országgyűléssel, a parlamenti pártokkal szemben megnyilvánuló elégedetlenség hirtelen felerősödött.

 

Ezért a megbukott rendszerváltoztatást, a megbukott politikai osztályt újra kellett legitimálni, hogy az erózió megállíthatóvá váljék. Így került elő az MDF egyik, 1989-ben alkotmánybírává választott alapító tagja.

 

A globális erő értelemszerűen szemelte ki Sólyom Lászlót, mint felmelegíthető misztériumot, hiszen ő a liberális értelmiség legkeményebb holdudvarának előretolt éke volt, és ma is az. A feladatot az SZDSZ adja, amit a Fidesz és az MDF hajt végre, hogy beállítható legyen a sorba a jobboldali szavazó is; hogy innen se kérdezzen senki személyes alkalmasságot, konkrét ügyekben kifejeződött személyes értékítéletet, és mást se.

 

Mindeközben Sólyom László élete és személyisége ismeretlen a széles nyilvánosság előtt, holott az Alkotmánybíróság elnökeként az első parlamenti ciklusban megakadályozta az igazságtételt, a földtulajdon visszaadását eredeti tulajdonosaik részére, az 1980 és 1990 közötti párt és állami funkciókban lévők vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségét, és a magzatvédelem kérdésében is liberális szemléletű nyomást gyakorolt az Országgyűlésre.

 

Sólyom László megválasztásával a legkeményebb liberálisok számára tágul a tér. Ezért Sólyom László ne takarózzék a széles civil szférával, hiszen egyetlen, az SZDSZ befolyása alatt álló szervezet indította el jelölését. Látta azt is, hogy a számára kedvező döntés kierőszakolása érdekében a Fidesz soha nem látott dühödt politikai csatatérré változtatta az Országgyűlést. Szervezetten, komisszárokkal ellenőriztette a szavazatokat, ami a legdurvábban sértette a képviselők szabadságát, azaz a demokráciát. Ezért Sólyom László köztársasági elnökké választása morális értelemben semmis.

 

Én magam egyik jelöltre sem szavaztam, és mindhárom szavazólapom nálam van. Azonban azt mindenkinek tudnia kell, hogy az Országgyűlésben 2005. június 7-én az MSZP és az SZDSZ jelöltje közül kellett választani. A magyar jobboldal és értelmisége nem vállalta saját jelölt állítását, inkább az SZDSZ előtt kapitulált.

 

A magyarországi parlamenti jobboldal és értelmisége megszűnt igazodási pont lenni.

 

Budapest, 2005. június 9.

 

Körömi Attila

független országgyűlési képviselő

Vissza az oldal tetejére