vissza a főoldalra *      

Feladó: fáy árpád [mailto:fay@tvnetwork.hu]
Küldve: 2008. július 1. 20:56
Címzett: csintalan@hirtv.net
Másolatot kap: info@hirtv.net
Tárgy:
Nyílt levél Bolgár únakr a Hírtv-ben
_ _ _ akarom mondani a Csintalan elvtársnak

Én nem t’om, hogy
Srebrenica mér' jut 'szembe állandó'n,
ha magukat hallom ömlengeni.

Csintalan úr!

Maga ma délután nevetségessé tette az 1990 után eltelt 18 évünket.

Lehet, hogy igaza van titkon, de ezt csak úgy trükkösen juttatja kifejezésre. Magának a szavai között kell hallgatni a mondandóját, mint régen a sorok közti olvasás feladványa?

Azt hiszem, maga nem ennyire ravasz. szó szerint vettem amit mondott. Demokráciában a politikusok szabadon hazudoznak például költségvetési helyzetet illetően (miután elvette a statisztikai hivatal hitelét, minimális önállóságát).

Maga úgy hazudik, hogy közben pocskondiázik.

Bolgár úrhoz képest a kinézete kevésbé értelmiségi.

Viszont a molesztáló sunyi hazudozásai majdhogynem visszafogottabbak, majdnem intelligensebbek, mint a Bolgár úré. Vagy tévedek?

Most milyen ruhaneműjét fogja megzabálni?

Hogy a politikában úgy hazudnak, ahogyan akarnak - ez a demokrácia. Maga bevette? Vagy ezt kell mondania? Ezért fizetik? Elég olcsó duma. Amolyan proletár szöveg.

Tudja a proletár a szótárban az éhenkórász ingyenélő naplopó. Már aki az életformájához hasonulva az erkölcsöt is száműzte lelkéből, fejéből. Azt hiszi, suskáért mindent szabad.

90 óta egyre többen jöttek rá, hogy a diktatúra azért volt proletár-diktatúra, mert proletárosítani akart lehetőleg mindenkit. Haitin az ilyet zombinak hívják. Csak itt uborka nélkül kellő mértékben adagolt hazudozással próbálják több-kevesebb sikerrel meghülyíteni az országot. A többség szeretne kikerülni ebből az állapotból, ebből a gödörből. Maga ott a gödör szélén guggolászva szépen vissza lökdösi az embereket?

Természetesen a mai műsorában tett megjegyzéséről beszélek, miszerint választás előtt mindenki annyit hazudik, amennyit akar - és utána is, mert Öszödön a böszme bevallotta a kormányzás alatti hazudozást is.

Maradjunk a választásnál.

A fidesz kormányra tolta az mszp-t, mert félt, hogy neki kellene tényleges átalakítást, egyfajta pót-rendszerváltást csinálnia. Csak gőze nincsen róla, miképpen. A fidesz szeretne csak úgy mint a színes filmeken a politikus, szavazgatni. Semmi utcai rohangálás, esetleg visszalőnek, vagy csak vissza szóljanak is. Ő megvárja, amig Gyurcsány fejünkre dönti az országot. S hogy ez a várakozás ne legyen feltűnő, az emberek ne keresgessék a hasonlatok között Zápolya páncélos vitézt (aki Mohácsnál gondolta kellő regulázásnak a török sereg ténykedését), netán más nagy történelmi taktikusok emlékét, ezért úgy állítja be a fidesz meg itt maga, hogy a politikai hazudozást csak a néptömegek állíthatják meg, de azok is csak az urnáknál. 2002-ben a Kossuth téren is ilyen dumával lökték oda a magyar választókat a mészárosoknak. Hogy utána sürgősen Koreába mehessenek világbajnok focimeccset nézegetni. Szerintem mennyen maga a főnökével állandó focibérletet venni, és akkor életük végéig jól érezhetik magukat. Mi meg talán az ilyen kábítás nélkül többre mennénk. VAGY ma este hagyja abba a hazudozást, és a megalázóan nívótlanná vedlett műsorával csináljon valamit, valami jobbítást.

Mert ha ilyen kivéreztető-kiváró taktikával jut a fidesz hatalomra, aminek maga is egy dominója, akkor az nekünk nagyon drága lesz. Akkor a fidesz majd nem tudja, hogy miért válik a neve a cserbenhagyás egyik szinonímájává.

Tegyen próbát, kérdezzen meg olyan jogászt, aki nem a mai parlamentiek fenekének betájolásából él. Érdekes volna hallani a véleményét.

Szerintem egyszerűen a demokrácia biztosítékául létrehozott szerepkörökben helyet foglaló személyek mondtak csütörtököt szép sorjában, kezdve a választási bizottsági tagoktól, az államelnökön át a maga fideszéig (és a sor folytatható). Nem vitatva, hogy a választási törvény megágyazott nekik. De azért, mert nem ugrották meg a fél métert az olimpiai válogatón (perszónák és szabályok egyformán), nem kellene az olimpiai magasugrás számot úgy átalakítani, hogy az valójában a 35-40 cm-es akadályokról szóljon, aki pedig mást mond, az antidemokratikus meg (no maga aztán szépen tudja sorolni). Végig gondolva az országgyűlési, uniós, natós stb voksolásokat, szépen táblázatba foglalható volna a folytonos utólagos kozmetikázás. A maga magyarázata is ilyen - utólagos mentegetés: Nem kell össze omlani, többszáz parlamenti széktársa kussolt pártfegyelem jelszóval 2005-ben. Mind megszerezhette volna az adatokat és közölhette volna valamikor 2005 karácsony táján.

Belenézve az internet csalfa betűözönébe mit olvashatunk az 1997 évi C. törvényben?

A választási eljárás alapelvei

3. § A választási eljárás szabályainak alkalmazása során a választásban érintett résztvevőknek érvényre kell juttatniuk az alábbi alapelveket:

a) a választás tisztaságának megóvása, a választási csalás megakadályozása,

b) önkéntes részvétel a jelölésben, a választási kampányban, a szavazásban,

c) esélyegyenlőség a jelöltek és a jelölő szervezetek között,

d) jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás,

e) jogorvoslat lehetősége és pártatlan elbírálása,

f) a választás eredményének gyors és hiteles megállapítása.

Tisztaság meg jóhiszeműség. Na ez nem foximaxi.

A kampánycsend megsértése

41. § A kampánycsend megsértésének minősül a választópolgárok választói akaratának befolyásolása, így különösen: a választópolgárok számára a jelölt vagy a jelölő szervezet által ingyenesen juttatott szolgáltatás (szavazásra történő szervezett szállítás, étel-ital adása), pártjelvények, zászlók, pártszimbólumok, a jelölt fényképét vagy nevét tartalmazó tárgyak osztogatása, választási plakát (a továbbiakban: plakát) elhelyezése, a választói akarat befolyásolására alkalmas információk szolgáltatása elektronikus vagy más úton.

Te jó ég!

Még a csendet is védik. Akkor itt minden rendben van?

Miféle választói akarat képezhető ott, ahol az állam működésének sarokszámai nem ismerhetők meg? Semmiféle. Azt közölni nem Gyurcsány feladata lett volna, hanem  a statisztikai hivatalé például, meg az ellenzéki politikusoké legalább. Ha magán múlik, akkor 2010-ben sem lesznek a sarokszámok nyilvánosak? 

Az, ami itt van, nem demokrácia, hanem hazugkrácia (hát ez kényszeredett szóalkotás), gumilövedékkel tálalva.

Tehát maradjunk ott, hogy annak a betelefonálónak volt a jogérzéke ép, aki a laikus választóként igényelte volna a rendszer, a demokratikus rendszer intézményi védelmét a gyurcsányi hazudozások, a megtévesztéses választás ellen.

Sejtésem szerint a választási felügyeletnek helyből kellett volna lépnie, mert a választási csalás a választói akarat meghiúsítása. De falazott a választási bizottság, a fidesz, az államelnök és az unió (amelynek biztosa is kijelentette, hogy a prboléma mélysége csak a választás után teregethető ki - na akkor már mindenki tudhatta, hogy bejöttek az oroszok helyett valakik, hogy cinkosok ülnek Brüsszelben is, ezért van terjedőben az össznépi hányinger). Választási köntösbe bújtatott államcsinynek mondják, nem demokráciának azt, amit ti csináltok. Hiába csípi a szemedet a lelked mélyén az mszp-s büdösebb hányadék. De lehet hogy nem csak rossz szándék, hanem érdektelenség is munkál önben? Ennyire nem érdekli, hogy mást hogy érint a játszma, amiben ott lapátol szorgosan kelmed?

Ön beverekedte magát azok közé, akiket nem csak utálnak, hanem akinek egy normális rendszerváltás után ki kellene lépnie a sajtónyilvánosságból, mert az öreg kádár-sajtósoktól kezd semmiben sem különbözni. Behízelgő hangon szándékosan és ismételten megtéveszt. ahelyett hogy szöget ütne a fejében egy ilyen beszólás, és utána nézne, hogy vajon sehol Európában nincsen a csaló választási küzdelem ellen jogi kapaszkodó? Egy-két helyen biztosan van. Megérné a fáradtságot. El tudja képzelni, hogy például a spanyol király a mi törvényeink közt akár, de lenyelte volna a gyurcsányi békát? Nem nyelte volna le. Talán ezért is tekintik egyesek politikusnak (a szó erkölcsi értelmében). De biztos, hogy tudnék még több tucat valódi, erkölcsi felelősségű politikust az uniós mezőnyben (csak hát tájékozatlan vagyok). Mondjuk az írek közt lehet néhány.

El kellene oda jutni, hogy 1990 január után megszülessen az első választás, amely nem csalás-csanús. Vagy ezt már mi nem érjük meg, hanem csak a dédunokáink? És lehet, hogy az olyan önfeledt lubickolók, mint maga is, nem érzik, hogy valami nem stimmel, mert maguknak a részvétel minden  - de ez nem az olimpia.

Fáy Árpád

Amennyiben az ellenkezőjéről meg tud győzni, készséggel bocsánatot kérek.

Addig azonban csak kifakadásra alkalmas a műsora, ha véletlenül bele találok nézni.

A népszabadság tényleg a náci kormánylapnak felel meg.

De magukat később alapították, 1990 után. Mégis szép lassan leküzdik magukat valahová egy Népszabadság-melléklet szintjére. Milyen kár.

Vagy azt hiszik, hogy én egyedül szólom el magam a néma választói fegyelem helyett? Mennyire akarnak lemenni? 20 vagy 30%-ra?


   Vissza az oldal tetejére