vissza a főoldalra *   

Az alkotmány és alaptörvény fogalmának egybemosása volt

a Rákosi rendszer sztalinizmusának rejtett de lényegi,

máig kisértő döntő húzása.

From: Fáy Árpád [mailto:arpad.fay@gmail.com]
Sent: Sunday, June 03, 2018 1:03 AM
To: 'András Tejfalussy' <tejfalussy.andras@gmail.com>
Cc: 'Elnok@kuria.birosag.hu' <Elnok@kuria.birosag.hu>; 'András Tejfalussy' <tudomanyos.rendorseg.pjt@gmail.com>
Subject: RE: erősen fogalmazva: a hülyeség akkor is hülyeség marad, ha nagy hévvel állunk ki mellette

Kedves András!

Konkrétan mit tettem?

Azt hittem tudod.

Nézz utána.

A honlapodon is olvasható Lenkei tanulmány címében benne van az ő nagy tájékozatlansága: „NEMZETGYŰLÉSSEL ELFOGADTATOTT, NÉPSZAVAZÁSSAL IS MEGERŐSÍTETT MAGYAR ALKOTMÁNY KELL”. Amikor megismertem, már jó idős volt, szálfa termet, ruganyos léptek és szeretett panaszkodni hogy 60-70 éves totyakos tenisz-partnerei elveszik az idejét ahelyett, hogy visszaütnék a labdáit. Lehet hogy hatásos ügyvédi perbeszédeket tudott tartani, de alkotmányelmélethez gőze nem volt. Lehet hogy jó gondolatokat vetett föl (mint annyian mások is) alaptörvénybe illően, de az úgynevezett alkotmányos mozgalom, amely hasonló húrokat penget, sokat árt bármilyen szándékú elméleti dilettantizmusával.

Ha küzdeni akartok, akkor rajta, de ne a Kazohiniából vegyetek szónoki leckét.

Én biztos nem fogok mások felé értekezni az antirandom ügyekben, annak elvi összefüggéseiről, mert fogalmam sincsen róla.

Katasztrófa, hogy senkit sem érdekel van-e fogalma arról, amit beszél.

Én nem értek a te dolgaidhoz.

Megtiszteltél azzal, hogy nekem is küldözgettél leveleidből.

És megleptél azzal, hogy más ügyben mennyire kritikátlanul vagdalkozol.

Arról a térfélről, ahonnan én látom a dolgokat, a taktikai húzásokat nem tudom elbírálni.

Ha valaki látszatot kelt, azt el tudom hinni. Te olyan látszatot keltettél, hogy alkotmány ügyében nem érdekel, van-e jelentése, értelme annak, amit mondasz. Szerintem nincsen.

De a te taktikai húzásodnak nem is én vagyok a célja, hanem a kúria elnöke?

Ő politikusabb annál, azt hiszem, hogy utána nézzen alkotmány ügyben tett megjegyzéseimnek. Te viszont megteheted, ha már bele bonyolódtál.

A köztudatnak kellene kíváncsinak lennie illetve tisztáznia maga számára az alapkérdéseket.

Ha alkotmányról akarsz véleményt mondani, akkor olvassál utána.

Jó ügynek nem biztos hogy mások ledorongolása a segítségére van – főleg ha melléüt a dorong.

 

Egyébként ha gondolod, én állok a szélesebb nyilvánosság elé.

Devizahiteles ügyekben a kúria elnöke eddig nem tűnt elméleti kiválóságnak vagy igazság bajnokának.

Inkább egy sokat próbált bürokratának (ami nem sértés feltétlenül, de a halandónak vésztjósló lehet).


From: András Tejfalussy [mailto:tejfalussy.andras@gmail.com]
Sent: Sunday, June 03, 2018 12:10 AM
To: Fáy Árpád <
arpad.fay@gmail.com>
Cc:
Elnok@kuria.birosag.hu; András Tejfalussy <tudomanyos.rendorseg.pjt@gmail.com>
Subject: Re:
erősen fogalmazva: a hülyeség akkor is hülyeség marad, ha nagy hévvel állunk ki mellette

Kedves Fáy Árpád!

A fő probléma nem az "alkotmányosság kérdése", hanem a magyarokat kiűzni, kiirtani akarás (lásd melléklet), amit a hazai jogi apparátus csalásokkal fedez. Én nem akarom visszahozni a Rákosi rendszert, Lenkei sem akarta. Normális követeleményeket, szabályokat írt le mintaként. Hamis látszatot keltettél az ellenkezőjeként értelmezéssel. Nem tudom, hogy a kálium túladagolás sejtmérgező hatását közvetlenül megjelenítő Antirandom hatás mérések konkrét eredményei 

valós ellenbizonyítékok nélkül kétségesnek feltüntetésével mi a szándékod? Konkrétan mit tettél a megfelelő alkotmány létrehozása és a kálium túladagolással ivartalanítás megakadályzozására?

Üdvözlettel:

Tejfalussy András


Subject: erősen fogalmazva: a hülyeség akkor is hülyeség marad, ha nagy hévvel állunk ki mellette

2018. június 1. 2:09 Fáy Árpád írta, <arpad.fay@gmail.com>:

Kedves Tejfalussy András!

Szerinted alkotmány ügyében megengedhető a felületesség, a felelőtlenség, a dilettantizmus?

Nem kellene utána nézned a dolgoknak, ha felhívom a figyelmedet?

Az alkotmány és alaptörvény fogalmának egybemosása volt a Rákosi rendszer sztalinizmusának rejtett de lényegi, döntő húzása.

Szóval nézzél utána, mielőtt az össze-vissza beszéd vétkébe esel.

A kálisóval vagy igazad van, vagy nincsen. Fogadjuk el, hogy igazad van (sajnálatosan). Azt hiszed, hogy ezzel megragadtad a bölcsek kövét és most már mindenben kapásból mondhatsz felelős véleményt?

Az alkotmány és alaptörvény különbségének az a lényege, hogy az alaptörvényt a hatalom ide-oda módosíthatja. Az alaptörvény a hatalom által módosítható tételes jogrendszer része. Az alkotmány viszont ezen a tételes aktuális jogrendszeren felül áll. Jó esetben az alaptörvény alkotmányos, rossz esetben nem (hanem alkotmány sértő). Amiket kifogásolsz, azok a mai alaptörvény alkotmányosságot sértő bekezdései.

Te az alkotmányozó, az alkotmányosságot kiteljesítő folyamat folytatása helyett visszavágysz a szovjet megszállás dicsőséges önkényuralmi alaptörvényéhez, annak legdöntőbb hazugságához (diktátumához), hogy Rákosi adott írott alkotmányt az országnak, a történelmi alkotmányt pedig fogalmilag próbálta lenullázni, kizárni gondolatainkból. De hát ez hülyeség (akármennyire is fáj neked, hogy ez a szójátékod, hogy alkotmány egyenlő lenne alaptörvénnyel nem jött be).

Dr Lenkei János pedig lehet hogy tisztességes szándékú volt és hazaszerető, de ami az alkotmányos gondolatot illeti egy dilettáns volt ugyancsak. A legártalmasabb fajtából. Makacs és emberileg sokak előtt hiteles. Jó hogy Bibliát nem akart írni, meg teremtéstörténetet és egyebeket.

Lenkei János az alkotmány fogalmáig nem jutott el. Más szóval ha kemények akarunk lenni, funkcionális analfabéta volt alkotmány ügyében. Ha ettől a kijelentéstől félünk, akkor nem tudható, milyen célból beszélt sületlenségeket.

Új alkotmányt írni genocidiumot jelent. Az alkotmány a nemzet államalkotó akarata. Új akarat, új akaró. Neked elég volt a magyar nemzetből?

Lenkei alkotmányozó nemzetgyűlést megcsúfoló irományát egy alkotmányozó nemzetgyűlés nevű egyesület lobogtatta annak igazolásául, hogy mint egyesület már be is töltheti az alkotmányozó nemzetgyűlés szerepét. Ez az egyesület el akarta érni a 2000-es évek elején, hogy alkotmányról vita ne lehessen, mert ez az egyesület maga az alkotmányozó nemzetgyűlés. Volt benne egy katona, egy hivatalnok stb. Mi kell még? Obskurus szerencsétlen csalás volt az egész.

A jogtalanság állapota nem hatalmaz fel a baromságok sulykolására.

És a kemény fogalmazást nem tudod vissza utasítani, mert a legteljesebb tájékozatlanság állapotában érzelmileg nyilvánultál meg egy logikai-történelmi kérdésben, mint valami operett-előadás közönsége.

Tehát indulj ki abból, hogy az alkotmány a nemzet államalkotó akarata. Kívül áll a jogon. A jognak kell megfelelnie az alkotmánynak. A nemzet pedig több nemzedékes entitás. Te az egyik nemzedék tagjaként nem csinálhatsz happeninget vagy más bűvészmutatványt az alkotmányosság fogalmaival, csak mert pillanatnyi szeszélyed úgy kívánja. Sem te, sem pedig semmilyen többség. A magyar alkotmány kizárja az önkényuralom alkotmányos legitimitását. A többségi önkényuralom alkotmányos legitimitását is kizárja.

Az a definíció pedig, hogy az alkotmány az állam önmegtartóztatása az emberi jogok területén, ami a chartális alkotmányosság kedvenc meghatározása, és amit a legtöbb egyetemi alkotmányjogi tankönyv oktat a rendszerváltás óta …. az nem más, mint kiforgatása, erodálása, elpusztítása minden alkotmányos gondolatnak. Védőoltás alkotmányosság ellen (hogy fogalmunk se lehessen az alkotmányosságról lehetőleg, főleg nem a nevelkedő újabb nemzedékeknek). Egy hamisítás, amit a XX. századi embertelen diktatúrák igen kedveltek, mert megtévesztették vele a világot (százmilliós nagyságrendben eredményezve a saját államuk alkotmány, alkotmányos elvek nélkül védtelenné vált áldozatait).

Sztalin, Rákosi …. és a sor eléggé hosszú. Nem kell feliratkozni a sor végére.

Tehát nem az alkotmánynak kell törvényesnek lennie, hanem a törvénynek alkotmányosnak.

A kormány mellett az országnak, a népnek, a nemzetnek, öregnek és fiatalnak is meg kell emésztenie, helyre kell tennie az alkotmány és alaptörvény kettősségét, különbözőségét, összefüggéseit.

Ez a mai divatos nosztalgia Rákosi önkényuralmi alaptörvénye iránt botrányos, elszomorító. Te sem tudod tisztességessé, értelmessé tenni.

Talán recski sorszámokat is rajzolgatnak egyesek? 

üdvözlettel

Fáy Árpád


From: András Tejfalussy [mailto:tejfalussy.andras@gmail.com]
Sent: Thursday, May 31, 2018 10:45 PM
To: Fáy Árpád <
arpad.fay@gmail.com>
Cc:
Elnok@kuria.birosag.hu; András Tejfalussy <tudomanyos.rendorseg.pjt@gmail.com>
Subject: Re:
Közérdekű alkotmányjogi bejelentés az Alkotmánybírósághoz és a Legfelsőbb Bíróság kúriához is: Nyilvánvaló, hogy nem lehet érvényes a népszavazás mellőzésével életbe léptetett alkotmány, majd „Alaptörvény” attól, hogy az érvényességéhez népszavazást e

Kedves Fáy Árpád!

Szerinted megengedhető, hogy ide vízummentesen is bejöhetnek, itt élhetnek izraeli és ukrán-orosz talmudisták, az ideszült gyerekeiknek felvásárolhatják Magyarországot, miközben a kálisóval a kormány nemzőképtelen mérgezheti a magyarokat, viszont a magyarok csak és kizárólag a muszlimok szabad beáramlását ellenezhetik? (Lásd melléklet!) Szerinted törvényes lehet egy olyan "alkotmány" avagy "alaptörvény", amelyik mindezeket büntethetetlenné tette? Szerintem  nem! Dr. Lenkei János Pál egy hazaszerető, tisztességes magyar  jogász volt, aki az "alkotmányozó nemzetgyűléshez" legjobb tudása szerint készített egy magyarbarát alkotmány tervezetet. Ezért nem "hülyézni", hanem dícsérni kell!

 

Üdvözlettel: Tejfalussy András

 Melléklet: Peticio-ajbh-180530


  2018. május 29. 4:35 Fáy Árpád írta, <arpad.fay@gmail.com>:

Kedves András!

Szerintem hülyeség amihez odaálltál alkotmány ügyében.

Nem fogok naponta írogatni erről neked.

Attól hogy hülyeség, persze lehet eredményes is.

De ha eredményes lesz, akkor nem attól, hogy alkotmányos.

Most a szovjet megszállókat legitimálók sorába álltál be, félművelt és szándékosan csúsztató jogászokra hallgatva.

Jó hogy megtisztelsz leveleiddel, de elkeserítő, amit csinálsz (nem csak te) ebben az ügyben.

üdvözlettel


 From: András Tejfalussy [mailto:tejfalussy.andras@gmail.com]
Sent: Sunday, May 27, 2018 11:39 PM
To:
Elnok@kuria.birosag.hu
Cc: András Tejfalussy <
tudomanyos.rendorseg.pjt@gmail.com>
Subject: Fwd: Közérdekű alkotmányjogi bejelentés az Alkotmánybírósághoz és a Legfelsőbb Bíróság kúriához is: Nyilvánvaló, hogy nem lehet érvényes a népszavazás mellőzésével életbe léptetett alkotmány, majd „Alaptörvény” attól, hogy az érvényességéhez népszavazást


 ---------- Továbbított levél ----------
Feladó: András Tejfalussy <tejfalussy.andras@gmail.com>
Dátum: 2018. május 27. 23:14
Tárgy: Közérdekű alkotmányjogi bejelentés az Alkotmánybírósághoz és a Legfelsőbb Bíróság kúriához is: Nyilvánvaló, hogy nem lehet érvényes a népszavazás mellőzésével életbe léptetett alkotmány, majd „Alaptörvény” attól, hogy az érvényességéhez népszavazást előíró törvényt a nép megkérdezése nélkül más szövegre cserélték az alkotmányosnak nem nevezhető országgyűlésben ülő képviselők!
Címzett: Az Alkotmánybíróság ügyfélkapuja <ugyfelkapu@mkab.hu>

Közérdekű alkotmányjogi bejelentés az Alkotmánybírósághoz és a Legfelsőbb Bíróság kúriához is: Nyilvánvaló, hogy nem lehet érvényes a népszavazás mellőzésével életbe léptetett alkotmány, majd „Alaptörvény” attól, hogy az érvényességéhez népszavazást előíró törvényt a nép megkérdezése nélkül más szövegre cserélték az alkotmányosnak nem nevezhető országgyűlésben ülő képviselők! 

Iratjel: MagyarorszagAlkotmanya-LJP

 

mehnam / Jogjavítás

 

Melléklet: Jogi képviselettel megbízás megerősítése

Iratjel: Lenkei-MEP-TA-megbiz-990726