vissza a főoldalra *    

From: Fáy Árpád [mailto:arpad.fay@gmail.com]  - Sent: Saturday, November 02, 2013 6:30 PM - To: 'mindenkinek.akit.erdekel@gmail.com' - Subject:

A forint hiteleseknél nem járhatnak jobban a devizások?

Ez azt jelenti, hogy a devizások veszélyeztetése, eddigi megkopasztása, életvitelük össze döntése nem tétel, nem számít?

Csak az a tétel, hogy melyik fajta kölcsön felvevője jár jobban. Mint valami falanszteri sorsjátékon.

Talán az egyenlőség kedvéért most majd, ha a forinthitelesek kamatterhei, törlesztési terhei szintjére csökkennek a devizások terhei, az egyenlőség nevében x forinthiteles lakását is el kell árverezni? Ki kell lökni párat az ablakon? Szét kell verni egy csomó forinthitelesnek a házasságát? Szép kis igazság. Mert ugye oda-vissza, kölcsönösen. Egyenlőség. És egyetemet, jogot végzett, úgymond ivarérett szószólói vannak az ügynek.

 

Ha megdöglik a szomszéd tehene, akkor dögöljön meg az enyém is inkább, csak a szomszéd kártérítéssel jobban ne járjon egy fillérrel is mint én?

Ha valamiért az országban nincsen szolidaritás (nem beszélve a vöröspalánták idegen zászlós pimaszságáról), akkor a szolidaritás hiánynak ez a legszebb megnyilvánulása.

Ez a baromság: hogy jobban ne járjon az ártatlan, az áldozat annál, akinek sikerült elkerülnie a szakadékot. Tehát aki lezuhant és élve kihozzák, annak nem lehet tisztább gézből kötést adni, mint akinek semmi baja?

 

És ez az ország hova fog így felemelkedni? A szerencsétlen panaszkodó forinthitelesek mikor fognak rájönni, hogy az ő kamatuk is indokolatlanul volt kiszámíthatóan magas? SOHA?

 

Hogy a pénzhasználati jogokról mikor fognak az efféle magaslatokon (forinthiteleseknél nem járhatnak jobban a devizások) értekezni, megoldást keresni, azt jobb végig nem gondolni.

 

Ennyit ma estére.


 Vissza az oldal tetejére