vissza a főoldalra * Vissza Százak Tanácsa  előlaphoz

Kedves Szíjártó István úr!
Tisztelt Százak Tanácsa!
 
Köszönettel megkaptam a felhívás szövegét.
Szeretnék egy-két gondolatot felvetni,e témában, mert az országban élő emberek lelkében és a fejében nagyobb a baj mint gondolnánk. Természetesen ezzel nem mondtam újat. Ezen a tényszerű "állapoton" kellene változtatni, ehhez megtalálni a kulcsot.
 
A követelésen kívül milyen magyar illetve nemzetközi jogra támaszkodva lehet a felhívás szövegét rákényszeríteni a T. Házra!?

Van erő, jog mögötte a mi oldalunkon?

Nagyon szép és nemes gesztus ez a követelés, de 2002. április közepe óta semmit sem értünk el. Az emberek belefáradtak (természetesen én ezt nem tudom elfogadni, de a demokráciában  a megnyert szavazatokat elnyerők lesznek hatalmon), hogy felhívásra kimennek az utcára (ld. TV előtti földre leültetéses tiltakozás, nemzeti petíció) ÉS NEM TÖRTÉNIK SEMMI (ld. nemzeti tankönyvkiadó eladása, hungarikumok büntetlen tönkretétele, és még lehetne sorolni a sort).

Minél többet követelünk erőtlenül és kellő előkészítés nélkül, egyre több szavazó elvesztését jelenti ez, ezen az oldalon. A nemzeti petíciót aláírok nagy %-a nem ment el szavazni. Ezeket kellene visszahódítani.

Lehet hogy nagyon borúlátó vagyok, de ez a szavazási eredmény megbénít.

Kérdést szeretnék feltenni - lehet hogy költői - ki mondott bírálatot a két megfogalmazott szavazásra bocsátandó szövegre. Csak ennyi kellett volna nagyon egyszerű megfogalmazással:

  1. Akarja-e, hogy az országgyűlés törvénnyel tegye rendbe a kórházprivatizációt
  2. Akarja-e, hogy az országgyűlés törvénnyel szabályozza a kettős állampolgárságot.

Kiknek beszéltek a jóakaratú, nemzeti érzelmű emberek a szavazás előtti "kampányban"? Azoknak, akiknek fogalmuk sem volt, hogy Belgrád, Rieka, Cluj Napoka    hol van és hogyan hívták előtte.

Fáj és sír a lelkem, a nyugati aktív munkára, áldozatra képes nyugati magyarsággal már réges-régen együtt kellett volna haladni a kettős ügyében.

 
Félő, hogy most olyan törvény fog születni, amely a nem nemzeti érzelmű magyarnak fog segíteni, hogy a kettős állampolgárságot hamar megszerezze.

 B D

Vissza az oldal tetejére