vissza a főoldalra *  

From: Fáy Árpád [mailto:arpad.fay@gmail.com]  - Sent: Saturday, July 20, 2013 1:05 PM - To: 'mindenkinek.akit.erdekel@gmail.com' - Subject: az -- OKLISTA -- ügyfél oldali visszaszerzésére hívom fel a figyelmet (mert most a bankok ellopták)

 Felhívom a figyelmet az oklista ellopására

Ezt a talányos talányos fogalmazást (oklista ellopása), az alábbi rövid okozati lépcsősorral próbálom meg jelezni (bővebb kifejtés több helyet igényel, és felfedezésre vár).

 ˇ         A hitelt illik vissza fizetni (mondják),

ˇ         de még előtte tisztességes hitelhez illik jutni,

ˇ         de még előtte ennek egyik akadálya, hogy valakik ellopták az oklistát

ˇ         (mert az átlag szerződések betarthatósága, számonkérhetősége érdekében született

§  a rendkívüli szempontok listája,

§  amelynek alapján rendkívüli esetekben a szerződések felmondhatók

§  vagy akár egyoldalról is módosíthatók a másik kárára,

§  biztonsági szelepként éppen az átlagszerződés fegyelmezett betarthatósága, számonkérhetősége érdekében),

ˇ         és ennek hiányában nincsen tisztes hitel, de tisztes banki ügylet sem (mert ahhoz tartozna az ügyfél oldali oklista is).

 Az ügyfél oldali oklistába kellene tartozzon a munkanélküli ráta emelkedése, az infláció, a jelzálog árak csökkenése, az ügyfelet sújtó bármilyen válság, vagy éppen az ügyfeleken könnyíteni kívánó állami intézkedés a gazdaság fellendítése érdekében (egyúttal a banki hitelkezelés szabályainak megfelelő átmeneti módosításával), de még a banki bűnözés kiderülése is mint veszélyforrás napvilágra kerülése, a gazdaságot és ezáltal a hiteles ügyfél helyzetét veszélyeztető kockázati tényezőként.

A bank tehát nem egy egészen független, külső tényező, hanem a társadalom gazdasági önszervezésének egyik eszköze, része, amely a többi eszközzel való együttműködés nélkül nem tudja ellátni szerepét. Márpedig a bank csak mint

ˇ         az elsődleges társadalmi alany ember

ˇ         igényeit kielégíteni hivatott szolgáltatásokat

ˇ         nyújtó szolgáltató szervezet

igényelhet magának létjogosultságot (akár valódi piaci vetélkedésben áraival és minőségével versengve, monopol pozíciótól mentesen).

üdvözlettel

Fáy Árpád


 Vissza az oldal tetejére