vissza a főoldalra *

2011 06

- egy előadás-videót hallgatva merült fel - ki ez az egyesület, honnan a jelvénye?

A jelvényük a korábban az általam fenntartásokkal kezelt Szabad Magyarországért egyesület jelvényének rajzolatát idézi.

A "Magyarországért Egyesület" a Kossuth téri alkotmányos követelések ellensúlyozására született, akkor még kormánypénzen.

Tudják ezt az előadások hallgatói? Nem volna baj, ha minden menne a maga rendjén egyébként. De ez az egyesület azért alakult, hogy blokkolja az alkotmányos követelések mozgalmát, hogy helyükre lépjen.

Jól is elsülhet a dolog hosszú távon. Azonban hozzá tartozik, hogy például az Alkotmányossági Műhely munkálkodását blokkolták. A felsorolt személyek sajátos egységfrontot alkotnak, az alkotmányossági kérdések nyilvános elemzésével, elméleti kezdeményezéseivel szemben.

A dolgok azért kapnak aktualitást, mert nemrég azzal a felvetéssel találkoztam, hogy miért nem csatlakozunk hozzájuk? Nem volna probléma, hogy korábban aktívabb csoport egy később keletkezett társaság munkájára figyeljen. Ez az előadó, akit itt is nézhetünk kirívó életutat, pályaművet tud felmutatni. Éppencsak a szervezet célja, hogy szűkítse mások mozgásterét. A hatalomnak nem barátja, hanem függeléke. S hogy ez hova fog vezetni, létüket miként fogják értékelni később, azt nem tudom. Érdekes előadók, bizonyára sok jó szándék, de zárt kör. Adja Isten, hogy munkájuk jóra vezessen.


http://tdyweb2.wbteam.com/DisputaAzUjAlkotmanyrol_II.htm

A Magyarországért Egyesület 2006. őszén a Kossuth téren született, miután az országgyűlés elnöke elutasította Makovecz Imre, Bethlen Farkas, Hargitay András, Kelemen András, Melocco Miklós, Molnár V. József, Papp Lajos, Pozsgai Imre, Szűrös Mátyás és Tőkés László beadványát arról, hogy kezdjünk tárgyalni a kibontakozásról. Sikeres rendezvényei mellett a Magyarországért Egyesület azóta történetileg megalapozott Alkotmány kialakításán és a magyar gazdaság többszintű átalakításának tervén dolgozik.

Erről és a továbblépés terveiről fogunk beszámolni 2007. október 12-én 18 órától a Polgárok Házában (1089 Budapest, Visi Imre u. 6)
 

Program Magyarországért
 

címmel

(előadóink között: Makovecz Imre, Zétényi Zsolt és Bogár László).

Mindenkit, akinek fontos nemzetünk jövője, szeretettel várunk!

Magyarországért Egyesület

--------------------------------------------------

 Vissza az oldal tetejére