vissza a főoldalra *

From: Fáy Árpád [mailto:arpad.fay@gmail.com]
Sent: Friday, January 18, 2013 9:45 AM
To: 'Széchényi Gusztáv'
Cc: 'devizahitel'
Subject: RE: FW: FW: Devizahitel - Európai Uniós előterjesztés

Dobbal nem lehet verebet fogni.

De ha csak dob van, akkor mondjunk le a verébről?

 

Egyébként az off-shore korszak magyarországi eredménye, az államadósság két és félszerese odakint, egészen érdekes fejlemény a közvélemény előtt.

A 35%-os adóztatás már kevésbé lelkesítő, mert 2,5×0,35=0,85, tehát nem számolná fel az adósságot akkor sem, ha 100%-ban mindenki fizetne.

De mert elérhetetlen lesz a pénzek egy része, ezért innen nézve 40-45%-nak kellene lennie az adó mértékének.

 

És hány off-shore birodalom van? Legalább kettő. Van egy belső is. Ha például valaki a jókor jó helyen rátette a kezét mondjuk 10 ezer hektárra, idehaza, az legalább úgy elvon a társadalomtól erőforrásokat mint a külső off-shore-osok. A termelő szféra felszámolása, az egészségügy megroggyantása és hosszan folytatható a sor. Vagy a devizahiteles pumpák. Ezeket a por- azaz pénz-szívókat, szivattyúkat le kellene kapcsolni, át kellene állítani, mert ezek a társadalom életkedvét és életlehetőségét lecsapolják.

 

És ugyanakkor a körültekintően figyelembe vett emberi önrendelkezés, szerződéskötési szabadság, méltányosság, társadalmi alanyiság (és aszimmetrikus autonómia, természetes portfóliók) elvén újra kellene építeni a társadalom élő, valós szövetét.

 


 Vissza az oldal tetejére