vissza a főoldalra * vissza az államfőválasztás előlaphoz

-----Eredeti üzenet-----
Feladó: Nemzeti Hirhalo [mailto:pksz@fw.hu]
Küldve: 2005. június 6. 16:22
Címzett: 
Tárgy: [Dokumentum] Jelöltem Rácz Sándor maradt és marad

Sólyom László akkor bukkan föl, amikor nyilvánosság elől elzárt paktumokat kell kötni

Jelöltem Rácz Sándor maradt és marad

Sólyom László a liberális értelmiségnek, az SZDSZ holdudvarának előretolt éke.

Jelölésének forgatókönyve szokásos: egy civil szervezet jelöltjeként hivatkozik az egész civil szférára, miközben a Védegyletnek, egy a liberális politikától átitatott szervezetnek a kitaláltja, jelölését a liberális kapcsolatrendszeren keresztül átpréselik a Fideszen és az MDF-en.

Jelölésének oka: a társadalom előtt megbukott rendszerváltoztatást, a megbukott Országgyűlést, a megbukott politikai elitet újra kell legitimálni. Ezért, hogy a manipuláció végigvihető legyen, kell egy hárompárti misztérium, hogy a pártokkal, az Országgyűléssel, a teljes politikai elittel és holdudvarával szemben megnyilvánuló elégedetlenség a sajtó segítségével úgy váljék leszerelhetővé, hogy eközben ne változzon semmi, ne törjön meg a status quo.

Keményebb és kegyetlenebb paktum köttetik, mint 1989-ben. Ehhez van szükség a rendszerváltoztatás egyik kulcspozíciót betöltő kerékkötőjére, a láthatatlan alkotmány hirdetőjére, Antall József társ-miniszterelnökére. Mindeközben Sólyom László élete és személyisége ismeretlen a széles nyilvánosság előtt.

Alkotmánybírói munkája során kerékkötője volt az igazságtételnek, a földtulajdon visszaadásának eredeti tulajdonosaik részére, az 1980 és 1990 közötti párt és állami funkciókban lévők vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségének, és a magzatvédelem kérdésében is liberális szemléletű nyomást gyakorolt az Országgyűlésre.

Választójog nélkül, kvázi közvetlen elnökválasztási hangulatot teremtett a politika, hogy a szavazóbázis általános választásként élje meg az eseményeket, hogy ismét hiszterizálható legyen, és ne keresse a személyes alkalmasságot, a jelöltek jelentős és konkrét ügyekben kifejeződött személyes értékítéletét, várható személyes cselekedeteit, a jelölésük valódi indokait.

Ki kell jelenteni, hogy Sólyom László megválasztása esetén a liberalizmus további térnyerése valósul meg. Ennek társadalompolitika veszélyei beláthatatlanok. A liberálisok bárminemű erősítése a nemzeti érdekek ellen hat. Az úgynevezett rendszerváltoztatás utáni legtitokzatosabb, és legfélrevezetőbb döntésére készül az Országgyűlés, készülnek a mandátumuk gyakorlásának szabadságától teljes mértékben megfosztott képviselők. Amikor legnagyobb szükség lenne a képviselők hatalmasra növekedett felelősségéből következő lelkiismereti szavazásra, akkor a pártok terrorja alatt szavaz az Országgyűlés.

Sólyom Lászlóra leadott igen szavazatom Rácz Sándornak és a diktatúra elnyomorítottjainak arcul csapását jelentené.

Attól az oldaltól, ahol állok, ilyen jelölést végképp nem vártam. Nincs olyan erkölcsi alap, amely Sólyom Lászlóra leadandó szavazatomat számon kérheti.

Körömi Attila

független országgyűlési képviselő

 Vissza az oldal tetejére