vissza a főoldalra *   

-----Original Message-----
From: megujulás [mailto:megujulas@ngo.hu]
Sent: Sunday, July 29, 2007 12:24 PM
To: Nemzeti Hirhalo
Subject: európai uniós tőke-mozgás kérdéséhez: Az alanytól elszakított tőke szervezési eszköze ránk dőlhet mint Bábel tornya.


Az alanytól elszakított tőke
Atlantiszt csinálhat világunkból.

Az alanytól elszakított tőke
szervezési eszköze ránk dőlhet mint Bábel tornya.

(ott sem kérdezték bizonyára, hogy ki akarta, igényelte, hogy rádőljön) 

Bábel tornyánál is bizonyára nem tolmácsok hiánya volt a döntő, hanem a szavak értelmének elhomályosulása, a szavak értelmének összemosódása. 

Érdekes és tanulságos az alábbi rövid híradás, amely salynos prognosztizálható volt.

az emberi életminőség súlyos és hivatalosan "előírt", hivatalos szabályozással determinált devalvációjáról (romlásáról) van benne szó.

Lehet-e tenni valamit?

Például elméleti áttekintéssel végre elkezdeni gondolkodni (ami nem erőssége a hazai mezőnyön kívül az európaiaknak sem úgy általában - kivéve ha spekulánsok, csak akkor nem fogják elárulni, hogy hol találtak átverési csatornát a kárunkra, amely csatorna a mi megtévesztett normakövetésünkkel működik igazán jól).

A tőke mechanizmus megállítása olyan, mint az egységes méterrrendszer felmondása. Nem fog menni.

Viszont rengeteg csalást pakolásztak be mögéje, és ezek a globalizmus szörnyűségeinek működtetői, okai. Például a tőke és a tulajdon keverése. Általános iskolai szintű logikai tévedés. De kormányunk egy idiótával az élén, aki menekül a dutyi elől, nem képes szembe nézni minimális szellemi feladatokkal népes szakértői gárdásjával egyetemben sem. Grasszálnak mint valami teherautó elszakadt gumikereke az autópályán. És az ellenzék mást sem tud, mint heccelni az idiótát, hogy hogy fog rajta festeni a csíkos trikó, meg mit esznek a rabok ebédre. Holott érdektelen a lényegi folyamatokat illetően minden jel szerint, hogy ki eszi a helyi praktikák szerinti rab kenyeret. Mert az egész kontinens vagy mind az öt alatt forr a társadalmi kataklizma, az elégtelen, mert az emberi léthez igénytelen társadalomszabályozás. Ennek semmi köze a technikai fejlődéshez. Lehetne emberként is fejlődni a technikában.

Az uniós szerződésbe is bekerültek, és láthatólag be is kerülhetnek a tulajdoni kérdés nélküli tőke-előírások. Nevetség. Olyan nevetség, amit egy út szélén álló is kiszúrhat.

Mikor lehet végre elkezdeni tépelődni, gondolkodni, megoldást keresni?

Jó reggel Vietnám!

... illetve jó reggelt magyarság, Európa.....

azazhogy vietnám már mintha kikászálódott volna.

....úgyhogy nem tévedés: a tegnapi Vietnám a mai Magyarország, európa - Jó reggelt (kellene) és frissebb agy.


Népszavazási kezdeményezés az európai alkotmányról

    Népszavazást sürget az Európai Unió módosított alkotmány-tervezetéről az Európai Parlament baloldali és északi-zöld csoportja. (GUE/NGL). A csaknem ötven képviselőből álló csoport elnöke, Francis Würtz szerint az október 19-re elkészülő módosított alkotmányos szerződés lényegesen és közvetlenül befolyásolja az Unió állampolgárainak életét, módosítja a nemzeti intézmények működését, európai szintre delegál nemzeti jogokat, ezért az Unió valamennyi népének joga, hogy közvetlenül szavazzon az új alkotmányos szerződésről, és ezt a jogát ne engedje át a parlamentnek.
    Az EU alkotmányos szerződésének módosítása azért került napirendre, mert 2005-ben Franciaországban és Hollandiában leszavazták az eredeti alkotmány-tervezetet, ellentétben a magyar országgyűléssel, mely megszavazta azt. Nagy-Britanniában, Lengyelországban és Csehországban akkoriban le is fújták a tervezett referendumokat, mert úgy vélték, hogy az alkotmánytervezet ott is hasonló sorsra jutna.
    A demokrácia nem lehet alku tárgya, egyszerre kell megfelelni a nemzeti és az európai követelményeknek. Nem születhet európai alkotmány a népek ellenében, sem pedig nélkülük, csak velük közösen - hangoztatta Würtz az alkotmányról szóló népszavazás mellet érvelve.
    Az EU módosított alkotmányos szerződésén július 23. óta dolgozik egy kormányközi bizottság, mely azt a feladatot kapta, hogy az október 18-19-i lisszaboni csúcsértekezletre véglegesítsen egy olyan szövegtervezetet, amelyet az Unió tagállaminak állam- és kormányfői jóváhagyhatnak. A tervezet szabályozza az európai döntéshozatal rendszerét és módját, érinti a társadalmi kérdéseket. Az európai baloldal azt kifogásolja, hogy az alkotmányos szerződésben

Az európai baloldal ezt a tőkének tett súlyos engedménynek tartja, hiszen dolgozni munkaszerződés nélkül, azaz feketén is lehet.

Külön jegyzőkönyvben ismernék el, hogy az alkotmányos szerződés nem kötelező Nagy-Britanniára nézve. London ugyanis ellenzi azt.
    Az európai baloldal nemzetközi síkon is kifogást emelt a módosított szerződéssel kapcsolatban. Szerinte a NATO-nak tett engedménnyel ér fel a tervezetnek az a kitétele, hogy

Az európai baloldal véleménye szerint senki sem tudhatja előre, mit hoz a jövő, hogyan alakul majd a NATO katonapolitikája, ezért az EU-nak nem szabad csukott szemmel elköteleznie magát mellette, hiszen előfordulhat, hogy a NATO olyasmit tesz, amivel az európai közösség nem csak hogy nem ért egyet, hanem kifejezetten ellenzi is.
    A módosított alkotmányos szerződés értelmében egyébként az EU nemzetek fölötti jogi személyiséget kapna, azaz a tagállamok nevében szerződéseket és nemzetközi megállapodásokat is köthetne.

2007. július 29.

Közreadta a Magyar Szociális Fórum Kerekasztala
06-30-5927371


 Vissza az oldal tetejére