vissza a főoldalra *     

 From: Fáy Árpád [mailto:arpad.fay@gmail.com]  - Sent: Monday, July 21, 2014 7:48 PM - To: 'mindenkinek.akit.erdekel@gmail.com' - Subject:

8 milliárdot "bukhat" az OTP

- miért nem fordítva? -

8 milliárdot buktatott az ügyfeleivel az OTP?

 Az Axel Springer kényes, az ő szövegeit ne használja más, amint a VG honlapjának impresszuma  mutatja.

http://www.vg.hu/impresszum . Csakhogy más a probléma: Az Axel Springer milyen alapon ad ilyen címeket, mint: „Több mint 8 milliárdot bukhat az OTP Jelzálogbank az árfolyamrés miatt”. Lásd http://www.vg.hu/penzugy/penzugyi-szolgaltatok/tobb-mint-8-milliardot-bukhat-az-otp-jelzalogbank-az-arfolyamres-miatt-431643 . Ahelyett, hogy azt írná: „Mint kiderült, több mint 8 milliárdot buktak az OTP ügyfelei a bank árfolyamrésnek nevezett csalásán”.

Milyen alapon válik az AxelSpringer és sajtótermékei a banki ügyfelek ellenfeleivé? Milyen alapon cövekel le az AxelSpringer a csalók mellett? A látszat szerint mintha az OTP volna az AxelSpringer  előfizetője, vagy barátja. Mintha az AxelSpringer a törvényt, a tisztességet akarná megkérdőjelezni, bagatelizálni. Ez rendkívüli eset, vagy ezt tette az elmúlt negyedszázadban is? Immár évek óta folyik, hogy a tetten ért gazemberekről az újság úgy irkál, mintha talpig becsületes szerencsejátékosok lennének, akiknek nem jött be valami formula – és véletlenül sem az ország menne gallyra általuk.

Az AxelSpringer kérjen elfogult, félre vezető cikkeiért bocsánatot a magyar olvasóközönségtől, nem is beszélve tettestársi szerepéről a banki kartell ügyben. Miért nem ül mellettük egy kis padon valahol a vádlottak között? Ennyire nyílt színen a társadalom ellen játszani – alig hisz az ember a szemének. És nincsenek ügyvédek, akik beadványt készítenének, amely az AxelSpringert a csalók pártfogásától eltanácsoltatni igyekezne, amely némi kártérítést is megpendíthetne – nem beszélve társadalmunk piaci intézményei iránti bizalom megingatásának egészen főbenjáró vétségéről (pld a sajtószabadság ideájának lejáratásáról).

Szóval a kis huncutok. Játszanak a társadalom ellen, a banki ügyfelek kárára? ……………..

 


 Vissza az oldal tetejére