vissza a főoldalra *   

-----Original Message-----

From: Fáy Árpád [mailto:fay@ngo.hu]

Sent: Thursday, January 31, 2008 8:39 PM

To: megujulas@ngo.hu

Mély tisztelettel, az érdeklődéstől feszengve:

Minek a szimbóluma a narancs???!!!
- a politikában???!!!

Subject: Egyre szorongatóbb érzés, hogy magam vagyok, hogy tréfálnak velem

Kenyában a narancsosok egyik képviselőjét lelőtték.

Jut belőlük Ukrajnába, Grúziába, Kenyába és Pestre.

Tehát véletlen egybeesés, hogy nálunk volt magyar naracs is.

Elfeledték a fideszesek a kezdetben elmondani, hogy ők kiknek a fullajtárjai, hogy semmi közük a magyar politikához, hogy külső hatalom meghosszabbítása és nem a hazai társadalom politikai képviselete a céljuk.

Úgyhogy ronda mszp-sek (én tényleg azt hiszem, hogy ronda egy politikai áramlat az övéké, pontosabban ők tehát a mégrondábbak) minden lehető alkalommal odakenik a hírek mellé, hogy a kenguru narancsosokkal mi történt, meg a pingvin narancsosokkal, meg a zulu-narancsosokkal, meg hogy már a bálnák is narancsot zabálnak (ha ráúnnak a szoci szórólapokra). Rákosi narancsliget álma kismiska volt a fidesz megmaragyarázatlan narancsosságával szemben. Ehhez képest van képe bárkinek megkérdezni, hogy az mszp-sek hány milliárd forintot próbálnak kreatívan visszakönyvelni a múltba? Harminc millió vagy harminc milliárd forintot vissza könyvelni pár hónappal, évvel gyerekjáték ahhoz képest, hogy mikor közölték fehéren-feketén, honnan a narancsos szimbólum, kié a szerzői jog, ki a védjegy tulajdonosa, és mi a tartalma? Tehát kérem szépen, mielőtt minden összedől (ÉS ITTEN A MAGAM NEVÉBEN BESZÉLEK_CSODÁLKOZOM), hogy mi ez a nagy narancsosság? Tessék színt vallani, mert a zsebünk, az egészségügyi kassza kifosztása mellett a szívünk kifosztása legalább akkora zsiványság!

Narancsos banánköztársaság-ügynökök, vagy magyar politikusok akarnak lenni?

Vagy olyan már nincsen?

Vagy a magyar politikának párhuzamosan kell felnőnie magyar gárda módra?

Vagy már vissza vonhatatlanul csak helóták vagyunk, és nekünk nem üveggyöngyöt, hanem narancsot osztogatnak? Illetve szorgalmaznak, mert ma is vettem egyet, és kérem szégyen ide szégyen oda, lottyadt volt. De az tényleg narancs volt. Viszont ez a parlamentes társaság igaziból nem vitamin, nem gyümölcslé, hanem mi a fene? Mert a magyar narancs, mint tudjuk először is citrom, savanyú mint a citrom, kicsi, sok magja van, de lagalább a mienk, aztán kifacsarva ínyfacsaró gyümölcslé, mindenekelőtt legalább itt nőtt valami elbabrált üvegházban (a mi kutyánk kölyke szellemében a mi citromfánk narancsa).

No de a kenyai narancsosok?

Vissza  amagyar narancshoz. Ami az idő-pozíciót illeti, a magyar narancs szlogen a Rákosi kort nem idézi, hanem azt kifejezi, annak szerves, alapvető tartozéka, megnyilvánulása, szatirikusan ugyan de emblémája. Ideig-óráig úgy tűnt (89 táján), hogy a fiatalok csak viccet látnak a rákosi-szörnyűségekben, és megbocsátottuk nekik ezt az önironikus apparatcsik-gyerek viccet (ha már minket hajlandók elengedni, sőt mi több értünk is politizálni). De túl vagyunk rajta, 17 év után felmerül, hogy végül is mi a fenét szórakoznak velünk?

Hajtják neki az embereket a vizitdíj műbalhénak és társaiknak, szavazatégetéshez aszisztálnak, miközben nincs semmiféle rendszerváltási erkölcsi-alkotmányos modell, alapvető szempontrendszer, amihez igazodni lehetne program-építésben és kritikában. Most már nem a film-szatíra narancs-citrom savanyúságán röhögünk, hanem egyre inkább rákérdezünk, hogy makroökonómiai modell nélkül szélhámoskodnak rendszerváltóék a mi kontónkra?

SZDSZ-MSZP bevallja, hogy a szemünket is kilopják ha tehetik, a hazugságuknak nincsen alternatívája - a fidesz meg narancsozik? Banánozik?

Rendszerváltó program nélkül kéri a hatalmat?

Medgyessy sokkal őszintébb volt. Merjünk kicsik lenni. Merjünk a politikáig reményeinkben sem felérni. Tegyünk úgy, mint a menekültek a világ túlsó végén, hiszen menekültek vagyunk. Zakatolt velünk helyben is a tehervonat fél évszázadon át. Lassan messzebb vagyunk, mintha Szibériában kötöttünk volna ki. Valami Kazohín pályaudvarra rángatták a vonatunkat. Vagonlakók vagyunk, akiket tologatnak a vágányokon. Ha befogjuk a szánkat, nem engedik ránk a rendőröket, vagy a késelő-markecoló bandákat. Gondoskodnak rólunk.

Milyen megható. Téridő tudatunkban természetesen nem azonosíthatjuk magunkat 2007-ben bármely régebbi időszak azononos földrajzi koordinátáival. Szóval, hogy hol a fenében vagyunk, arra a logó csak káprázatot adhat feleletül.

Kazohiniában aki nem a délibábba kapaszkodik, azt most lelövik, kirekesztik, szélsőséges radikálisnak minősítik, vagy mi a fenézik?

Mi a fene ez a narancs?

Miért nem banánköztársaság-logot tettek ki? Most már kezdjük érteni a narancspártot is. Banánköztársaságban narancspárt.

Tehát halihó narancsos FIDESZ!

HALIHÓ narancsos HIRTV!

Jobbak vagytok mint a világot beteregető szocik, meg a liberál-bűnözők, de rólatok is lerí, hogy nem a szubszidiaritás jegyében vagytok a hely szellemének kifejeződése.

Finoman szólva (öreganyám azt mondta volna, hogy szégyelljétek magatokat, de ő Kun Bélának is azt mondta - megadatott neki, és állítólag Kun Béla olyasmit morgolódott, hogy elnézést kér). Hogy ez veletek mikor fog előfordulni, azt nem tudom. Lassan kezd deformálódni az a narancs, és öt ága türemkedik kifelé. Ennyiben akár szegfű is lehetne, a szamarak azt is megeszik.

Száz évvel ezelőtt nagy volt a divatja annak, hogy a családnak vége, a jövő a kommunáké, nincs kispolgári bezárkózás a lakásajtó mögé, mindenki kínálja fel a köznek, ami az övé, és ne dugdossa, rejtegesse mások elől. Emberi meghittség, személyiség, magánélet, szubszidiaritás smafu. Aztán iszonyatos áldozatok árán a világ mégis megőrzött valamit a családból, bár a támadások ellene nem csitulnak, de mint a tenger hullámai a parti sziklákon, lassan összenőnek a kommunapártiak és a családban élők - hogy a kommunapártiak mint a családok selejtje tegyék kockára a világot (és innen már a tenger és sziklái hasonlat nem használható tovább).

Tehát nem értem, hogy mi a narancs a politikában. Annyit kezdek érteni, hogy a magyar politikai élet nem szubszidiáris, nem az ország önkormányzatát végzi, a megyéket sem engedi magukat önkormányozni, hanem mint tengerparti köveket állandóan hínárral beborító hullámok, hozzánk is a világ politikai áramlatainak újabb és újabb hínárzata csapódik a képünkbe. A síkos-frusztráló zöld maszlagba pedig narancsdarabok is keveredtek utóbbi időben a tenger által partra sodort oszlásnak indult tornacipők, vizes palackok és mohás fadarabok között.

Vizitdíj eltörlésért küzdünk, miközben a szűrővizsgálatok rendszere kellene az egészségügy gerince legyen. A szűrővizsgálatokkal kontrollált egészségépítő életmód intézményi feltétel rendszere kellene az egészségügy alapja legyen. Ez nem álom, hanem egy valós, mai tényelges lehetőség. Ehhez magyar politika kellene. A hínárba csomósodott narancsosok politikája a vizitdíj elleni hősies küzdelembe merül el. Örülnénk, ha valamit javítani tudnának, és félre értés ne essék, ha nincsen valódi egészségügyi koncepciójuk, akkor miről van szó?

Jó nagy viccről?

És nevetni fogunk a poénon?

Minek a szimbóluma a narancs???!!! - a politikában???!!!

Mély tisztelettel, az érdeklődéstől feszengő FÁ

  Vissza az oldal tetejére