vissza a főoldalra *   

From: Fáy Árpád [mailto:megujulas@ngo.hu]
Sent: Saturday, February 02, 2008 6:08 PM
To: 'Nemzeti Hirhalo'
Subject:

a Blaha Lújza téri kis lurkó
felnőtt változata

Miért, a traktorok kitiltásával a tüntetéseket vissza szorítani volt Demszkynek jogalapja?

Nem volt.

Visszaélt városvezetői szerepével országos dolgokban. Sima kis potyautas, de mondhatjuk zsebesnek is - a Blaha Lújza téri kis lurkó felnőtt változatának.

A traktoros táblákat is be lehetne perelni, és bírósági végzéssel levetetni a táblákat.

De hát ezek a közállapotok nálunk.

Erőszakoskodó hazudozókat tűr meg az ország és a főváros a közintézményeiben, akik elbődülnek időnként, mint a kis lurkó a Mcdonald mellékhelyiségében.

A fővárosi közgyűlés értelmezésem szerint politikai felhívást tett közzé. Van ehhez joga? Megint országos politikában kívánnak kvázi országos hatalmi szereplőként fellépni.


 Kedves Hírháló Olvasók, kedves Törvénytisztelő Polgárok!

Demszky és társai megtették nyilatkozatukat a Magyar Gárdát illetően. Ezt a sajtó, a rádió, a tv-k úgy magyarázták az egyszerű embereknek, hogy a Gárdát Demszkyék kitiltották a fővárosból, és erre kérik az egyes kerületi polgármestereket is. S ebbéli hitükben a Fővárosi Képviselőtestület meg is hagyta a sajtó munkatársait.

Véleményem szerint Demszkynek, a Közgyűlésnek erre nincs jogosultsága, hatásköre, és egyetlen települési polgármesternek vagy képviselőtestületnek sem. Ehhez ugyanis a "távol tartáshoz" bírósági végzés szükségeltetik. Pl. Feleségét verő férjet is csak bírósági végzéssel lehet (ha lehet) távol tartani a feleségtől.

Jogcím nélküli lakás-foglalókat is csak bírsági végzés alapján van joga az önkormányzatoknak a lakásból kilakoltatni.

Utoljára ilyen a Kádár-korszakban volt, amikor a közveszélyes munkakerülőket (KMK) - milyen szépen fogalmaztak - kitiltották Budapest területéről. Ma ezt, még bűnözőkkel szemben sem érvényesíthetik. Vagyis Demszkyék tehetnek ilyen vélemény nyílvánítást, de annak kitiltó hatálya - véleményem szerint -nincs.

Ha a felvetésem helytálló, Demszkynek kötelessége lenne a sajtóban helyreigazítást közzétenni, mert a lakosságot félrevezették.

Arra kérem a jogban járatos törvénytisztelőket, hogy segítsenek az eligazodásban, és amennyiben hivatalos hatáskör túllépése történt volna, úgy kérjük annak helyesbítését, mielőtt még másokat is rávesz erre.

Szeretettel várom a válaszokat: Orbán Éva


   Vissza az oldal tetejére