vissza a főoldalra *   

From: Fáy Árpád [mailto:megujulas@ngo.hu]
Sent: Thursday, April 03, 2008 8:52 PM
To: 'megujulas@ngo.hu'
Subject: Mindenkinek fizetnie kell - a zabrálóknak is?

Mindenkinek fizetnie kell - a zabrálóknak is?

Április egy nevezetes nyilatkozata?

BOKROS: MINDENKINEK FIZETNIE KELL!!?!

Álljunk meg egy tépelődésre e kijelentés mellett.

azt hiszem, hogy Csurka vagy Halász Jóska sem mondott ilyet (lévén hogy ők nem voltak világbankosok, tehát a kontraszt náluk nem lehetett ekkora).

Elég a potyautasokból!?

Gondolom a teljes rend kedvéért itt a privatizáció potyautasairól is szó van. Tehát semmelyik oldalon ne tessék potyázni, lopkodni, teljesítmény nélkül - sem stock sem a flow térfelén.

"Fizessen" mindenki 10.000-et havonta az egészségügyért. NEM értem. Miért nem 100.000-et/hó? Hogy számolta ki Bokros, hogy az nem volna célra vezetőbb? Hol van leírva, hogy mi az egészségügyi szolgáltatás? (Szerintem ezzel Bokros adósunk!!! - ugye a potyázó, aki adós, mert félre beszél tudorként, tehát mindig csak a féligazságokkal grasszál át a világon - de itt már járt korábban, ismerjük).

SZERKEZETI REFORM?!?!?!

ABRAKADABRA!_!_!_! AHB-RHA-KHA-DAHB-RHA-HA-HA-Ha-ha-hahaha (szerkezeti reform, mint a 80-as években is volt.) Most nem decentr vagy centr, hanem "ti fizessetek miután mindent ellopkodtunk" reform. Bokros egy olyan szintű valaki, aki még sosem gondolkodott el, hogy mi a társadalmi reform, mert azt hitte, hogy az benne van a világbank kisujjában - ő pedig elég közel merészkedett a világbanki kisujjhoz. Nem a Sztalin szobor kisujja, nincsen ércből, rézből, de azért lehet használni.

SZOLIDARITÁS?!?!?!. Lengyel püspük nincsen Pesten (ezért nem sztrájkolnak püspökök a parlament előtt, hanem hagyják a híveket kijózanodni társadalom-formáló hevületükből, de úgy látszik van SZOLIDARITÁS Pesten! És hol másutt, ha nem Bokros zsebében? El is magyarázza nekünk mi az. Szolidaritás a fizetésben és fityisz a privatizációban. Na erre kössetek bogot, ti potyautas-tutajok (márminthogy akiknek a hátán tutajoznak bősz potyások).

Tehát a tulajdonától gazdasági potenciáljától megfosztott társadalom: FIZESSEN! FIZESSEN!

Jön még itt LENGYEL LACI elvtárs is, aki elmagyarázza, hogy a piac olyan jó, hogy ne nézzed, ki lesz a tulajdonos, csak legyen végre valaki, aki magára "vállalja a tulajdonlás terhét" - helyetted (te meg fizess helyette)! Hát és most miért nem vigéckedik Lengyel út, hogy IDE FIEGYELJETEK! Én voltam az a marha (MARHA), akinek gőze nem volt arról, mi a piac, és okoztam nektek annyi kárt, hogy az ország 10-50 évig állhatná belőle az egészségügyi számlát! De persze Bokros úr is akkor lát potyautast, ha az ablakán kinézve lát célszemélyeket, akiknek fizetnie kellene.

És milyen érdekes, az ablakon kívülről meg úgy néz ki, hogy is jó célszemély lenne, de legalábbis jó mintapéldány azok közül, akiknek fizetnie (értsd FIZETNIE) kellene azért, amilyen tanácsokat itt osztogattak.

Ő lehet potyautas tanácsosztogató, más meg nem lehet potyautas orvoslátogató?

Egyébként egyetértünk, rend a lelke mindennnek. Mégsem megy az, amit a SÁRKÖZI-umbulda professzor volt képes az ország képébe vágni, hogy ha te blicceltél villamosjeggyel, akkor kussolj, ha más bliccel pár milliárd $-al (akkor éppen 100 milliárd $-ra kért volna közkegyelmet umbulda-professzorúr a magyarnemzet-fogalma-üres-fikció köztársasági elnöki pózban feszítő Göncz Árpádtól). Azóta sem közkegyelem a köztörvényes privatizációs potyázókra nem valósult meg (szajré kb 100 milliárd $ volt akkoriban, a szajrézással okozott kár pedig kb annak a 10-szerese akkoriban a 90-es évek derekán), sem a szajrésok nem váltották meg a világot cserébe - hanem most előjöttek a régi dumával: FIZESSETEK --- TI !!!

És a szajré? JAAAA!!! - hát azt nem adjuk vissza. Az már a miénk, már ilyen a vadkapitalizmus, az eredeti tőkefelhalmozás meg az unalmasan embertelen tolvaj-rezsim.

FIZESSETEK TI !_!_! Mi meg ugye olyan potyautasok vagyunk a nyakatokon, hogy rólunk nem szól a fáma. Még csak egy valamire való rendszerváltás utáni struktúra tervet nem tettek le a fizettetni szerető áltudorok. De jönnek elő ismét és ismét. Megint front van, meg tavasz, vagy mi. FIZESSETEK!!! ----- És ne kérdezzétek, hogy hol az ország önbecsülése, termelő vagyona, természeti kincsei, a boldogulástok lehetősége (mert azt már elpotyázták Bokros-Lengyel-Sárközi szellemi közreműködéssel.

Egyébként igazuk is lehetne valahogy úgy, hogy ha ennyit tűrtetek (ti, kedves örökké fizetők), akkor miért nem tűrnétek tovább is? Parkoló órákat működtető maffiát a nyakatokon eltűrtök? Hát akkor tűrjétek el az egészségügyi fizetős rendszert is.

És ne kérdezzétek, hogy az egészségügyi vagyon (mert azt meg ugye valakik már elvitték - jó helyen jókor ott ténfergők) Senkinek sem kellett jelszóra.

Ők, a zabrálók ne fizessenek?

Az volna a szerkezeti váltás kezdete. És akkor látszódna, hogy ki kivel szolidáris - de úgy igaziban.

Mellesleg tessék, lehet fizetni havi 100.000-et is. Tudnék is olyan szisztémát, amelyben örömmel fizetne a többség (!) havi százezret, és még csak fel sem kopna az álla. Pedig akkor nem kellene ilyesmit darálni, hogy FIZESSETEK!!, hanem lehetővé kellene tenni, hogy értelmes dolog legyen fizetni.

Régi nóta, csak sajnos éppen a Bokros-vonal volt az egyik, amelyik mindent megtett azért, hogy fizetni ne józan érdek legyen és átlagképesség, hanem kényszer. KÉNYSZERÍTSÜK, hogy FIZESSENNNNN!!!.

Hülye potyások a társadalom nyakán.


Bokros: mindenkinek fizetnie kell

2008. április 1. 19:37

FigyelőNet, MTI-Eco

Már nem lehet pusztán pozitív ösztönzőkkel kirántani az országot a mostani zsákutcából, csak "a furkósbot és a mézesmadzag megfelelő arányú keverésével" – jelentette ki Bokros Lajos.

Kapcsolódó írások

Bokros: bátorság nélkül nehéz kormányozni

Bokros az MDF-et oktatta

A CEU (Közép-európai Egyetem) professzora, volt pénzügyminiszter a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Nógrád megyei küldöttgyűlésén tartott előadásában kifejtette: ez azt jelenti, hogy azoktól, akik bizonyíthatóan nem fizetnek semmit a közszolgáltatásokért, meg kell tagadni a közszolgáltatásokat.

Amíg ezt a Rubicont át nem lépi a kormányzat - bármilyen színű is -, addig nem tudjuk megtörni azt a kört, hogy sok és nagymértékű érdekeltség keletkezik a feketegazdaságba való átugrásra - fogalmazott. A professzor amellett érvelt, hogy mindenkinek kelljen fizetnie legalább havi 10 ezer forintos egészségbiztosítási díjat.

Hozzátette: ez rendkívül fontos a mai körülmények között, amikor a társadalom hihetetlen nagy hányada legálisan, más része pedig nem legálisan potyautas, vagyis akkor is jogosult szolgáltatások igénybevételére, ha nem fizet.

Véleménye szerint ezt még a társadalmi szolidaritással sem lehet összeegyeztetni, mert "nem lehet olyan szolidaritást önkéntesnek minősíteni, ahol a társadalomnak ekkora hányada mentesítve van a közterhek viselése alól".

Bokros Lajos kifejtette: a fontos szerkezeti reformok jelentős része azzal van összefüggésben, hogy milyen formában, mértékben, hozzáférhetőséggel és mennyiségben nyújtjuk ingyenesen vagy kevésbé drágán a különböző közszolgáltatásokat. Rámutatott: nem az a legfontosabb, hogy népszerűségkereső, "politikai cukorkaosztogatási" alapon meghirdessük a különböző adómértékek csökkentését.
Erre szükség van, de előbb azt kell végiggondolni, hogyan lehet szélesíteni azok körét, akik részt vesznek a közterhek viselésében - tette hozzá.

   Vissza az oldal tetejére